logo

.
Μέλη : 2370
Περιεχόμενο : 1877
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 496932
Copyright © 2021 Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..

Αρχική Σελίδα Επιλεγμένη Νομοθεσία
diakopi2.jpg
Διακρίσεις για πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες από μαθητές PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 30 Μάιος 2009 12:40

Τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προκύπτουν από τις καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις τους, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια δυο εμπορικών εκθέσεων, μαθητές από 28 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία όλης της χώρας, που συμμετέχουν φέτος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου «Επιχειρηματικότητα Νέων» - Junior Achievement Greece. Οι δύο εκθέσεις πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 28 Απριλίου και την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα στην Αθήνα και στο κέντρο ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

 

Από τις 26 εικονικές επιχειρήσεις που παρουσιάστηκαν διακρίθηκαν τρεις. Το βραβείο για την «Καλύτερη Εταιρία» κέρδισε η εταιρία «EcoSeeds s.a» που παρουσίασε η Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί στην Θεσσαλονίκη, το βραβείο για το «Καλύτερο Περίπτερο» της εικονικής εταιρείας έλαβε η ομάδα από το Γενικό Λύκειο Μαυροθάλασσας Σερρών, παρουσιάζοντας την πρόταση «Σαπωνοποιεία «ΛΕΩΝ Α.Ε.», ενώ το βραβείο για το πιο «Καινοτόμο Προϊόν» έλαβε η ομάδα από το Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού, Καστοριάς, η οποία πρότεινε την εικονική εταιρία με τίτλο «MAM-ies, Babyplan».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί στην Θεσσαλονίκη, με τη διακριθείσα εικονική επιχείρηση «EcoSeeds s.a», εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπόντο (Bodo) της Νορβηγίας στις 8-11 Μαΐου. Η ελληνική συμμετοχή κέρδισε τις εντυπώσεις, ξεχωρίζοντας μεταξύ 62 πανευρωπαϊκών συμμετοχών, για την παρουσίαση του περιπτέρου της, ενώ τα μέλη της ομάδας εισέπραξαν ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την άψογη συμπεριφορά τους και για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν στην παρουσίαση των επιτευγμάτων τους, Το ταξίδι της ελληνικής συμμετοχής υποστήριξε  η HAYGROUP.

Στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» έλαβαν φέτος μέρος μαθητές από σχολεία της Αττικής, την Πελοποννήσου, της Κρήτης, της Μυτιλήνης, της Άνδρου, της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, της Καστοριάς, της Νάουσας και της Κατερίνης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν βασικές γνώσεις αναφορικά με τη σύγχρονη αγορά και τον κλάδο των επιχειρήσεων, προκειμένου να είναι σε θέση να δημιουργήσουν οι ίδιοι τη δική τους «επιχείρηση».

Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή των καλύτερων μαθητικών συμμετοχών ήταν η εμφάνιση του περιπτέρου και η αποτελεσματική παρουσίαση του ίδιου του προϊόντος ή υπηρεσίας, τα υλικά χρήσης τους, η ποιότητα, η καινοτομία, η συσκευασία, αλλά και το αντίκτυπό τους στο περιβάλλον.

Επιπλέον, αξιολογήθηκαν και στοιχεία έρευνας της αγοράς που αξιοποιήθηκαν στην κατάρτιση του πλάνου προώθησης των πωλήσεων τους.

Στην κριτική επιτροπή, που αξιολόγησε τις εργασίες των μαθητών, συμμετείχαν εκπρόσωποι του  Σωματείου «Επιχειρηματικότητα Νέων» και των εταιριών HP, Everest, ΣΒΒΕ και Εθνική Τράπεζα, καθώς επίσης και ο Δ/ντής του Ευγενίδειου Ιδρύματος, κ. Δ. Σιμόπουλος, και ο δημοσιογράφος κ. Γ. Ριζόπουλος, οι οποίοι αφιέρωσαν αρκετό χρόνο για να μελετήσουν τις εικονικές εταιρείες και να συνομιλήσουν με τους μαθητές,  προκειμένου να αξιολογήσουν τις συμμετοχές τους.

Ο Πανελλήνιος Τελικός Διαγωνισμός για την αρτιότερη «ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ», θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου. Η βραβευθείσα εικονική επιχείρηση θα συμμετέχει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στο Ρότερνταμ Ολλανδίας, 2-5 Ιουλίου.

Οι εταιρίες Alapis, Everest, AΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ  και  Μetropolitan, το Ευγενίδειο  Ίδρυμα, καθώς και το ΝΟΗΣΙΣ Ίδρυμα υποστήριξαν το έργο του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, ενώ το Pathfinder ήταν ο Χορηγός Επικοινωνίας αυτής της προσπάθειας.

Ο  κ. Χρήστος Τσάγκος, Πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου «Επιχειρηματικότητα Νέων» σημείωσε: «Οι καινοτόμες ιδέες, η όρεξη για εργασία και το πάθος που βλέπουμε στα νέα αυτά παιδιά, μας γεμίζουν αισιοδοξία. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες προκαλούν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των νέων παιδιών, ενώ παράλληλα τους δίνουν την ευκαιρία να αποκομίσουν ουσιαστική εμπειρία, η οποία θα αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμη με την είσοδό τους στην αγορά εργασίας».

Ο καθηγητής Γιώργος Κουκούλας από το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής στη Λέσβο δήλωσε: «Τα παιδιά ήταν πολύ θετικά όταν τους ανακοινώσαμε τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Είχαν όρεξη να ψάξουν, ενδιαφέρθηκαν να ασχοληθούν - η εκδήλωση ήταν πολύ οργανωμένη αλλά και ο χώρος που μας φιλοξένησε και η προβολή στο πλανητάριο ήταν καταπληκτικά».

Πηγή: zougla online

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 30 Μάιος 2009 13:33
 

Συνδέσεις

bottom

Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: Free Joomla 1.5 Template, free .info domain. Valid XHTML and CSS.